Куди поїхати без віз в 2016 році?

Куди поїхати без віз в 2016 році?

Без закордонного паспорта можна відвідати Білорусь (до 30 днів) та Росію (не більше 90 днів).

Для подорожі в інші країни нам вже потрібно закордонний паспорт. Візу оформляти не потрібно. Але є деякі країни, де вам необхідно буде надати зворотні квитки, ваучери на поселення (чи запрошення від друзів) або документи, що підтверджують платоспроможність.

Перелік безвізових країн (в алфавітному порядку):

Азербайджан (максимум 90 днів);

Албанія (максимум 90 днів);

Антигуа і Барбуда (до 30 днів).; Антигуа і Барбуди в країні представляє посольство Великобританії;

Аргентина (до 90 днів);

Боснія і Герцеговина (до 30 днів). Іноді можуть знадобитися – зворотні квитки, запрошення приймаючої сторони або туристичний ваучер.

Бразилія (до 90 днів). Можуть знадобитися зворотні квитки;

Бруней (до 30 днів). Необхідно мати при собі квитки в обидва кінці;

Гватемала (до 90 днів). Будуть потрібні квитки в обидва кінці;

Туніс (до 30 днів). Необхідно мати при собі туристичний ваучер; Туреччина (до 60 днів). Іноді може знадобитися туристичний ваучер і зворотні квитки.

місто Гонконг, Китай (до 14 днів). Будуть потрібні зворотні квитки;

Гренада (до 90 днів);

Парагвай (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки;

Перу (до 90 днів);

Парагвай (до 90 днів);

Казахстан (до 90 днів);

Киргизія (до 90 днів);

Малайзія (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки;

Македонія (до 90 днів). Підготувати медичний страховий поліс;

Монголія (до 90 днів). Необхідно запрошення приймаючої сторони;

Острови Кука (до 31 дня);

Сальвадор (до 90 днів);

Свазіленд (до 30 днів);

Сейшельські острови (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки; туристичний ваучер;

Намібія (до 90 днів). Потрібна міграційна карта (заповнюється англійською мовою);

Узбекистан;

Чорногорія (до 90 днів).

Еквадор (до 90 днів);

Ямайка (до 30 днів). Варто підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.

Перелік країн, де віза оформлюється в аеропорті по прильоту:

Макао (до 30 днів);
Барбадос (до 28 днів);
Східний Тимор (до 30 днів);
Маврикій (до 60 днів);
Мадагаскар (до 90 днів);
Мальдіви (до 30 днів);
Тонга (до 31 дня);
Тувалу (до 30 днів);
Уганда (до 90 днів);
Фіджі (до 120 днів);
Джібуті (до 30 днів).Домініка (до 21 дня);
Домініканська Республіка (до 30 днів)
Єгипет (до 30 днів);
Замбія (до 30 днів);
Йорданія (до 30 днів);
Кабо-Верде (до 30 днів);
Кенія (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність;
Ліван (до 30 днів);
Непал (до 90 днів);
Сент-Вінсент і Гренадини (до 30 днів);
Танзанія (до 90 днів);
Таїланд (туристична віза на 15 днів оформлюється на кордоні).

Перелік країн, візи до яких оформлюються через Інтернет (електронні візи):

Іноді візу можна оформити для поїздки через інтернет-сервіс або поштою, не відвідуючи посольство країни. Це економить час і гроші, адже посольство обраної країни може знаходитися не в тому місті, де ви проживаєте. Таких країн не багато, дана послуга тільки набирає популярність. Перелік країн, які надають таку послугу:

Австралія (дозвіл на отримання візи в аеропорту прибуття оформляється по Інтернету);
Катар;
Кіпр;

Кувейт;
Бахрейн (до 14 днів);
Ботсвана;
Бутан (до 15 днів);
Сан-Томе і Принсіпі (до 30 днів);
Сенегал;
Сент-Кіттс і Невіс;
Сент-Люсія;
Сінгапур (оформлення через авіакомпанію або готель);
Сирія (до 15 днів);
В’єтнам (до 90 днів);
Гана;
Іран - офіційно візу можна оформити на кордоні;
Індія – для відвідування Індії, для громадян України необхідно отримати візу заздалегідь. З 27.11.2014 для громадян України доступна електронна віза e-TOURIST VISA (e-TV). Коридор такої візи – 34 дня;
Камбоджа;
Маршаллові острови;
Мексика - оформлюється електронний дозвіл, який дає право на одноразовий візит протягом 30 днів з моменту видачі;
Об'єднані Арабські Емірати – якщо ви купуєте авіаквитки авіакомпанії Emirates, вам не потрібно звертатися у візовий центр, процедура проводиться через сайт VFS;
Папуа-Нова Гвінея;
Руанда. Шрі-Ланка;
Південний Судан.

No Comments Yet.